Bymisjonen åpner butikk – Retail med mening!

Publisert: 06. mars 2015

Trenger du en presang til noen du er glad i? Da kan du gå innom og kjøpe en gave med mening i Kirkens Bymisjons nyåpnede butikk i Oslo sentrum.

Vakre engler av knust glass, stilige notisbøker, bursdagskort av resirkulert tapet og koselige kaffekrus med englemotiv står nå utstilt i de lyse butikklokalene i Fred. Olsens gate 3.

Det er Sissel og hennes kolleger i Kirkens Bymisjons arbeidstilbud, Lønn som fortjent, som har laget dem. – Butikken er veldig fin. Jeg er stolt, sier hun og mens folk stimler inn i lokalene for å kikke i hyllene.

Lønn som fortjent butikkåpning 04.03.2015-75[1]

Glassenglene representerer håpet; at noe som er knust kan settes sammen igjen til å bli noe vakkert. Slik er det også i livet.

218 dagsjobber per uke
Hver dag gir Lønn som fortjent tilbud om arbeid til over 50-60 mennesker som ellers ikke ville hatt en plass i arbeidslivet. For mange er det et alternativ til rus, prostitusjon eller kriminalitet. Tiltaket åpnet som et gateryddingsprosjekt i 2004, men har utvidet med nye arbeidsoppgaver flere ganger siden. Nå er det full aktivitet i flere verksteder. Åpningen av butikken er det siste skuddet på stammen.

– Jeg er så rørt og glad! Denne butikken er et synlig bevis på at folk kan mye mer enn de tror selv, sier avdelingsleder Eli Svardal.

Vil bli økonomisk uavhengig
Hun leder en virksomhet som nærmer seg målet om å bli en selvstendig bedrift som er økonomiske uavhengig av støtte. I fjor omsatte Lønn som Fortjent varer og tjenester for 6,3 millioner kroner. Det tilsvarer omkring 60 prosent av det totale budsjettet.

– Nå skal vi få driften til å bli stødig, og så skal vi sette oss nye mål, sier Svardal. Næringslivssuttrykkene har hun lært av konsulentfirmaet Deloitte, som har bidratt med å utvikle forretningsplaner og markedsstrategier. Konsulentfirmaet er blant Lønn som Fortjents største kunder, sammen med blant andre MøllerGruppen, Rom Eiendom, Huseiernes Landsforbund og Rusken.

– Det er veldig inspirerende at det går så bra. Én ting er at vi skaper flere arbeidsplasser. Men drivkraften er at det gir livskvalitet, livsglede og arbeidsglede til flere, sier hun.

Så til alle som er på jakt etter en vakker og meningsfull gave: kom gjerne innom butikken som ligger med Børsen som nærmeste nabo!

Les mer på Bymisjonens sider her>

Merkelapper:   
Tips en venn eller kollega!
Linkedin

Nytt og nyttig Vis alle ›