Hvordan sikre suksess med personlig kundekommunikasjon

Publisert: 11. juni 2021

Det starter med å sette deg som kunde først, og forstå dine behov og preferanser.

Retail er i store endringer. Dagens kunder har større forventninger enn noen gang til sømløse kundeopplevelser, og ønsker magiske øyeblikk gjennom hele kundereisen. Vi i Retail Energy / SeeYou hjelper deg med å innfri dine forventninger, gjennom et omforent konsept «fra sofa til butikk».

Vi kan tilby deg et helhetlig opplegg med alle suksesskriterier for et vellykket kundekommunikasjonsprogram. Målrettet, kundetilpasset og relevant kommunikasjon fungerer, og det skaper gode kundeopplevelser og salgsløft for merkevarer og butikker – fysiske som nettbutikker.

God og personlig kundekommunikasjon starter med å sette deg som kunde først, og forstå dine behov og preferanser. Vi hjelper deg med alt fra strukturering og bruk av kundedata, kartlegging og definering av kundebehov og preferanser, konseptutvikling, utvikling av årshjul for personlig kundekommunikasjon, rekrutteringsprogram med riktig involvering av butikkene, implementering og opplæring av hele organisasjonen, samt kontinuerlig drift av kundeprogrammet.

Vi hører gjerne mer om dine utfordringer og muligheter, for å avdekke hvilke suksessfaktorer som er viktigst for deg.

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat!

 

Tips en venn eller kollega!
Linkedin

Nytt og nyttig Vis alle ›