Mystery Shopping – genialt, helt enkelt!

Publisert: 12. februar 2015

Har du opplevd butikkekspeditører som fikk deg til å kjøpe noe du ikke ante du trengte? Og de som fikk deg til å forlate butikken? Her får du oppskriften på hvordan forbedre kundeopplevelsen i din butikk!

Riktige spørsmål gir viktige svar, og et godt sted å starte er derfor å finne ut hvordan det faktisk er å være kunde i butikken din!

Mystery Shopping er en metode som viser hva som faktisk skjer i sannhetens øyeblikk, når butikkpersonalet møter sin kunder:

Mystery Shopping foretas også på restauranter (Mystery Dining) og vi tilbyr også Mystery Calling og Mystery Chat/Facebook.

SeeYou har lang operativ erfaring fra kunde- og shopperanalyser, bl.a. annet gjennom en egenutviklet teknologisk plattform og et operativt observatørkorps. Selskapets rådgivere har også lang erfaring fra arbeide med kundestrømsanalyser, soneanalyser og konseptutvikling i både dagligvaresektoren og servicehandelen.

SeeYou er medlem i MSPA (Mystery Shopping Providers Association) og NMSA (Nordic Mystery Shopping Alliance) som bl.a. sikrer like leveranser i hele Norden, og at bransjemessige, etiske standarder etterleves.

Du kan lese mer om Mystery Shopping her>

Merkelapper:   
Tips en venn eller kollega!
Linkedin

Nytt og nyttig Vis alle ›