Programmet er klart – meld deg på nå!

Publisert: 24. mars 2017

Den Store Retaildagen består av en fagkonferanse på dagtid og en prisutdeling (Retailprisen) på kveldstid, og er et  samarbeid mellom ANFO, Kreativt Forum og Retail Energy.

Konferansen er en heldagskonferanse som gir konkrete tips og inspirasjon til deg som enten jobber mot, gjennom eller i detaljhandelen med hva som må til for å lykkes i fremtiden. Retailprisen er en konkurranse der vi kårer de beste retailjobbene som er blitt produsert i løpet av det siste året. Retailprisen har etablert seg som bransjens mest anerkjente påskjønnelse, uansett om du jobber med kampanje, event eller pakningsdesign.

Dato: 4. mai kl.09.00 – 16.00  (dørene åpner 08.30)
Servering: Lunsj og mineralvann/kaffe/te
Sted: Samfunnssalen, Arbeidersamfunnets Plass 1

Har du ikke meldt deg på enda? Påmelding her

PROGRAM

Katrina Dodd, Contagious
Reimagining Retail through the Contagious lens 

Katrina will look at how digital now is being used to add value to the integrated retail experience. Her presentation will include content around convenience, personalisation and the new possibilities in in-store experiences. As on previous occasions Contagious will illustrate trends with exceptional case studies and relevant examples from all over the world.

Contagious offers an intelligence platform, dedicated consultancy, quarterly magazine and live events across the globe to champion brave, innovative creativity across the industry, and equip companies to achieve it for themselves.


Lars Fredriksen, Utviklingsjef i Oslo Handelsstandsforening
Kundene på vandring, hvorfor handler de der de handler?

Kundene er ”brysomme” de handler der de selv vil og ikke der vi vil at de skal handle. Handelen er inne i en sterk transformasjon som først og fremst er sterkt teknologidrevet hvor en stadig større del av  varetransaksjonen foregår i den digitale salgsflaten. Blant norske retaliere har netthandelen vært et onde som man bare må være med på mens den nå er inne i en fase hvor man ser fordelen ved å sluse kunden over på nett (push on). Dette får konsekvenser for de fysiske butikkene og utvikling av femtidens handleområder. Handelsområder og kjøpesentre er i ferd med å transformere sine handelsområder til å bli sosiale møteplasser hvor det ikke er nok med bare butikker for å trekke kunder. Hvem blir vinnerne og hvem blir taperne?

Lars Fredriksen arbeider til daglig som utviklingssjef i OHF og har i en rekke år fulgt forbrukerendringene i det norske detaljhandelsmarkedet tett. Han har stått bak en rekke forbruker- og bransjeundersøkelser og var initiativtaker til rapporten «Best place to Shop», han deltok også i styringsgruppen for den store bylivsundersøkelsen i Oslo. Lars er sentralt i utviklingen av det kommersielle sentrumssamarbeidet i Oslo sentrum, han er medgründer og med på gjennomføringen av «Markedsdagene i Karl Johan» som har utviklet seg til å bli den største markedsdagene i Norge. Lars har spesielt fokus på handleadferd i urbane strøk, men påpeker at forskjellen mellom by og land er liten. Med sin praktiske og analytiske kompetanse utfordrer han en del «bransjesannheter» basert på data og omsetningsanalyser.


Clare Rodgers, administrerende direktør, IKEA Norge
Slik møter IKEA fremtiden

Flate pakker, selvbetjening og lave priser har trukket kundene til IKEAs varehus i over seksti år. Men hvordan møter de fremtiden i en multikanal verden, hvor forbrukernes forventninger stadig øker, ingen kjører bil og tid er en mangelvare?

Clare begynte i IKEA i 2000 og var ansatt ved IKEA Edinburgh i til sammen ni år. I begynnelsen av 2009 overtok Clare som varehussjef på IKEA Gateshead. I 2011 flyttet hun til servicekontoret i Storbritannia for å jobbe som Sales Manager for Storbritannia og Irland. I januar 2013 begynte hun i sin forrige rolle som Deputy Retail Manager i Storbritannia og Irland, der hun i tillegg til å ha ansvaret for seks varehus jobbet med eiendom, ekspansjon, bærekraft og testing av varer og tjenester. Clare tiltrådte i sin nåværende rolle som administrerende direktør i IKEA Norge i november 2015.


Ove-Mathias Lind, Head of Customer Channels (VP), Telia Norge
Fra Buzz til Business

I et landskap hvor ethvert selskap er på en digital endringsreise, står Telia Norge i sentrum – og er allerede et godt stykke på vei. En stor del av årsaken til dette er langsiktig tenkning og satsning på helhetlig samarbeid og kommunikasjon internt i selskapet, samt en innovativ og utfordrende kultur på tvers av forretningsområder. Ove-Mathias Lind vil fortelle om hvilke suksesskriterier han har definert underveis, samt diskutere utfordringene som er kommet for å bli.

Ove-Mathias Lind  har jobbet i Telia Norge siden 2012, først som direktør for NetComs detaljhandel og digitale kanaler og nå senest som direktør for kundekanaler i Telias norske virksomheter (Telia, OneCall, MyCall og Chess). Lind er ansvarlig for 63 butikker, fire kundesentre og digitalt salg i egne kanaler i tillegg til salg via partnere i ekstern retail. Lind har tidligere jobbet som konsulent i PA Consulting Group og MarkUp, samt innen salg og marked i både Motorola og Sense Communications.


Eirik Norman Hansen, Markedsdirektør i Creuna
Fra e-commerce til experience commerce:

Hvorfor vi må tilby ekstrem kundeopplevelse i handelen? Mer av alt over alt hele tiden. Gode opplevelser engasjerer, men ikke bare fordi det ser fint ut men fordi det støtter opp under den handlingen du er i ferd med å gjøre. Handel skjer over alt i alle kontaktpunkter kunden har med deg som bedrift eller butikk. Handelen flyttes også inn i tjenester som messenger, Instagram eller i sms-format. Kunstig intelligens, automatisering og prediksjon

Eirik er Markedsdirektør i Creuna og en av landets absolutt mest engasjerende foredragsholdere. Ikke minst fikk han relativt mye oppmerksomhet når han opererte inn en chip i hånden. Man lever da som man lærer!


Mats Andre Kristiansen. Markedsjef og medgrunder Kolonial.no
En disruptiv innovasjon — utfordreren vs. giganten

Kolonial.no ble startet i 2013 av 10 gründere, hvor ingen hadde bakgrunn fra dagligvarebransjen. Slik endrer man en bransje som har sett lik ut i generasjoner.


Sverre Flåskjer, Herkules
Utnytte kompetanse og kapital i aktiv eierskapsutøvelse for å skape konkurransefortrinn

Herunder vil berøres spesielt; Kompetanse og industriell tilnærming som strategisk virkemiddel. Kapital til å kunne gjennomføre nødvendige tiltak. Aktiv eierskapsutøvelse samt ledelse og styre i samspill.

Sverre B. Flåskjer er Managing Partner i Herkules Capital og leder selv deres Consumer Goods & Retail Industry Team . Sverre har bakgrunn fra topplederposisjoner i Orkla og som konsulent i McKinsey samt diverse sentrale posisjoner både i operativ drift og i styreposisjoner i svært mange av de virksomhetene Herkules er inne i. Her kan nevnes Olivia, Espresso House, Nille, Estrella Maarud, Tilbords, Didriksons m.fl.


Glenn Veiby, Blender Group
Merkevarebygging i high end markedet stiller i 2017 helt nye krav til verdikjeden

Blender Group er en sentral aktør i den norske motebransjen. Stikkord er eksklusive merkevarer, egne butikker, handleopplevelser, samspillet mellom fysisk butikk og netthandel og ikke minst et levende sentrum med handel i fokus. Glenn er Managing Partner og styreleder i Blender Group.


Case: Retailprisen 2017
Inspirasjon: Et utvalg innsendte case til Retailprisen

I løpet av dagen får du et innblikk i noen av de innsendte jobbene/kampanjene til Retailprisen 2017. Formålet med Retailprisen er å hylle de beste retailjobbene som er gjort i året som har gått. De beste jobbene skal ikke bare hylles, de skal også bidra til læring og inspirasjon.

Retailprisen er byråenes store Retailkonkurranse. Etter konferansen arrangerer vi Retailprisen på Popsenteret, en kort spasertur fra der konferansen avholdes. Her skal vi kåre og feire medaljevinnerne i 7 ulike kategorier. Retailprisen er gratis for alle som deltar på konferansen. Les mer under Retailprisen.

Velkommen!

Tips en venn eller kollega!
Linkedin

Nytt og nyttig Vis alle ›